Aji-Chile.Pepper

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Conoce cuáles son los beneficios

de consumir ají    

El ají picante posee en su contenido silicilato y capsaicina, sustancias que alivian los dolores que provocan las enfermedades reumáticas y las neuralgias que generalmente atacan seguido a la tercera edad. 

El chile, picante o ají proviene de América central y del sur, pero actualmente es cultivado en todo el mundo debido a sus cualidades terapéuticas y por su sabor. Es una planta de 30 o 60 cm de altura. Tiene diferentes variantes, con un sabor dulce, y sobre todo, con un sabor picante (caliente). El fruto es de color rojo o amarillo, con muchas semillas en el interior. Al estar maduro se utiliza tanto para fines terapéuticos como culinarios. En la medicina naturista la variedad de pimiento picante es llamada “cayena”.

Su acción farmacológica: antiséptica, contiene una gran cantidad de vitamina C y de betacaroteno, regula la circulación de la sangre, fortalece el corazón, las arterias y los nervios, elimina dolores y abscesos, es un excelente remedio contra el alcoholismo. 

El consumo de este alimento incrementa la circulación periférica y disminuye los valores de presión arterial, es rico en cantidades de vitamina C y A, y contiene bioflavonoides, que son necesarios para el correcto crecimiento celular y son contribuyentes de la elasticidad en la parte interior de los vasos sanguíneos.

También es muy beneficioso para combatir catarros en parte porque sus sustancias promueven a la transpiración y actúan como expectorantes, abriendo los conductos nasales y los pulmones, consumiéndolo regularmente este alimento, puede reducir los dolores de garganta al menos por 3 horas y para ello se puede realizar un spray preparado con una cucharada sopera de alcohol de 80 grados, otra cucharada sopera de agua mineral y una cucharada de té de ají en polvo.

Los principios activos de sus sustancias, además limpian y descongestionan los conductos nasales. Debe tenerse mucho cuidado ya que puede dar lugar a irritación del sistema digestivo y sobre todo de úlceras.

Chili peppers fatos de nutrição    brasil

Chili peppers, apesar da sua “gostosura” de fogo, são uma das especiarias muito populares, conhecidos por suas propriedades medicinais e saúde beneficiam. O chili, na verdade, é uma vagem fruto da planta pertencente à família das solanáceas(Solanaceae), dentro do género,  capsicum.

Nome científico:. Capsicum ano Alguns dos outros membros comuns na família Solanaceae são tomate, berinjela, batata, etc.

Os benefícios de saúde de pimenta   

  • Pimenta de pimentão contém uma impressionantebiolink.aji2 de compostos químicos derivados de plantas que são conhecidos por ter a doença prevenção e propriedades promotoras de saúde.
  • Pimentões conter saúde beneficiando um composto alcalóide neles, a capsaicina, o que lhes confere caráter pungente picante forte. Os primeiros estudos laboratoriais em mamíferos experimentais sugerem que a capsaicina tem propriedades anti-bacterianas, anti-cancerígeno, propriedades analgésicas e anti-diabéticos. Constatou, também, para reduzir os níveis de colesterol LDL em indivíduos obesos.
  • Pimentas frescas, vermelho e verde, são rica fonte de vitamina-C. 100 g de pimentões frescos fornecer cerca de 143,7 g ou cerca de 240% da RDA. A vitamina C é um antioxidante solúvel em água potente. Isso é necessário para a síntese de colagénio no interior do corpo humano. O colagénio é uma das principais proteínas estruturais necessários para manter a integridade dos vasos sanguíneos, pele, órgãos, ossos e. O consumo regular de alimentos ricos em vitamina C ajuda a proteger contra o escorbuto, desenvolver resistência contra os agentes infecciosos (imunidade aumenta), e limpar, os radicais livres pró-inflamatórias prejudiciais do corpo.
  • Eles também são bons em outros antioxidantes, tais como vitamina A, e os flavonóides como o  beta-caroteno, α-caroteno, lutea, zea-xantina, e criptoxantina.Estas substâncias antioxidantes em capsicum ajuda a proteger o corpo contra os efeitos prejudiciais dos radicais livres gerados durante o estresse, condições de doenças.
  • Pimentões contêm uma boa quantidade de sais minerais como potássio, manganês, ferro e magnésio. O potássio é um componente importante de células e fluidos corporais que ajuda a controlar a frequência cardíaca e pressão arterial. O manganês é usado pelo corpo como um co-factor para a enzima antioxidante, superóxido dismutase.
  • Pimentões também são bons no grupo B-complexo de vitaminas tais como niacina, piridoxina (vitamina B-6), riboflavina e tiamina (vitamina B-1). Essas vitaminas são essenciais no sentido de que o corpo humano necessita-los a partir de fontes externas para reabastecer.

Chili peppers nutrition facts

Chili peppers, despite their fiery “hotness”, are one of very popular spices known for their medicinal and health benefiting properties. The chili, actually, is a fruit pod from the plant belonging to the nightshade family (Solanaceae), within the genus, capsicum

Scientific name: Capsicum annum. Some of other common members in the Solanaceae family are tomatoauberginepotato, etc.

The chili plant is native to Central American region where it was employed as one the chief spice ingredients in Mexican cuisine for centuries. It was later introduced to the rest of the world by Spanish and Portuguese explorers during 16th and 17th centuries, and today grown widely in many parts of the world as an important commercial crop.

Several cultivars of chili peppers are grown all around the world. Chili plant is a small, perennial shrub with woody stem, growing up to a meter in height. It bears white flowers which subsequently develop into fruit pods of variable size, shape, color, and pungency. Depending on the cultivar type, their hotness ranges from mild, fleshy (Mexican bell peppers) to fiery, tiny, Nag Jalokiya chili peppers of Indian subcontinent. The hotness of chili is measured in “Scoville heat units” (SHU). On the Scoville scale, a sweet bell pepperscores 0, a jalapeño pepper around 2,500-4,000 units, and a Mexican habañeros may have 200,000 to 500,000 units.

Inside, each fruit features numerous tiny, white, or cream colored, circular, flat seeds which clinging around the central white-placenta.

To harvest, chilies can be picked up while they are green, or when they reach complete maturity and dry on the plant itself. In general, the fruits are ready for harvesting once they mature and turn red. They are then left to dry under sun and srink in size.

Chilies have a strong spicy taste that comes to them from the active alkaloid compounds:capsaicin, capsanthin and capsorubin.

Health benefits of chili peppers

  • Chili pepper contains an impressive list of plant derived chemical compounds that are known to have disease preventing and health promoting properties.
  • Chilies contain health benefiting an alkaloid compound in them, capsaicin, which gives them strong spicy pungent character. Early laboratory studies on experimental mammals suggest that capsaicin has anti-bacterial, anti-carcinogenic, analgesic and anti-diabetic properties. It also found to reduce LDL cholesterol levels in obese individuals.
  • Fresh chili peppers, red and green, are rich source of vitamin-C. 100 g fresh chilies provide about 143.7 µg or about 240% of RDA. Vitamin C is a potent water-soluble antioxidant. It is required for the collagen synthesis inside the human body. Collagen is one of the main structural protein required for maintaining the integrity of blood vessels, skin, organs, and bones. Regular consumption of foods rich in vitamin C helps protect from scurvy, develop resistance against infectious agents (boosts immunity), and scavenge harmful, pro-inflammatory free radicals from the body.
  • They are also good in other antioxidants such as vitamin-A, and flavonoids like ß-carotene, α-carotene, lutein, zea-xanthin, and cryptoxanthin. These antioxidant substances in capsicum help protect the body from injurious effects of free radicals generated during stress, diseases conditions.
  • Chilies contain a good amount of minerals like potassium, manganese, iron, and magnesium. Potassium is an important component of cell and body fluids that helps controlling heart rate and blood pressure. Manganese is used by the body as a co-factor for the antioxidant enzyme, superoxide dismutase.
  • Chilies are also good in B-complex group of vitamins such as niacin, pyridoxine (vitamin B-6), riboflavin and thiamin (vitamin B-1). These vitamins are essential in the sense that human body requires them from external sources to replenish.

Chili peppers have amazingly high levels of vitamins and minerals. Just 100 g provides (in % of recommended daily allowance):

240% of vitamin-C (Ascorbic acid), 
39% of vitamin B-6 (Pyridoxine), 
32% of vitamin A, 
13% of iron,
14% of copper, 
7% of potassium,  
but no cholesterol.

Medicinal uses

  • Chili peppers contain chemical compound capsaicin. Capsaicin and its co-compounds used in the preparation of ointments, rubs and tinctures for their astringent, counter-irritant and analgesic properties.
  • These formulations have been in use in the treatment of arthritic pain, post-herpetic neuropathic pain, sore muscles, etc.
  • Scientific studies on experimental mammals suggest that capsaicin has anti-bacterial, anti-carcinogenic, analgesic and anti-diabetic properties. It also found to reduce LDL cholesterol levels in obese persons.

Chili peppers (Capsicum annum), red, raw, Nutrient value per 100 g

Principle

Nutrient Value

Percentage of RDA

Energy 40 Kcal 2%
Carbohydrates 8.81 g 7%
Protein 1.87 g 3%
Total Fat 0.44 g 2%
Cholesterol 0 mg 0%
Dietary Fiber 1.5 g 3%

Vitamins

Folates 23 µg 6%
Niacin 1.244 mg 8%
Pantothenic acid 0.201 mg 4%
Pyridoxine 0.506 mg 39%
Riboflavin 0.086 mg 6.5%
Thiamin 0.72 mg 6%
Vitamin A 952 IU 32%
Vitamin C 143.7 mg 240%
Vitamin E 0.69 mg 4.5%
Vitamin K 14 µg 11.5%

Electrolytes

Sodium 9 mg 0.5%
Potassium 322 mg 7%

Minerals

Calcium 14 mg 1.5 %
Copper 0.129 mg 14%
Iron 1.03 mg 13%
Magnesium 23 mg 6%
Manganese 0.187 mg 8%
Phosphorus 43 mg 6%
Selenium 0.5 µg 1%
Zinc 0.26 mg 2%

Phyto-nutrients

Carotene-ß 534 µg
Carotene-α 36 µg
Cryptoxanthin-ß 40 µg
Lutein-zeaxanthin 709 µg
  • (Source: USDA National Nutrient data base)

  • almondsblackpepper.superfood

 

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